Perşembe, Eylül 25, 2008

MİRmiş!


Sözü fazla uzatmadan... Biraz önce bitti sözde(!) düello!
Kim kazandı kim kaybetti?
Maç mı bu ya hu!
Raund raund döndü aslında tıpkı maç gibi...
Yumrukları kim yedi, kim saydı gözüne gözüne rakibin derseniz?
Sonuç ortada aslında... "Görünen köy kılavuz istemez" demişler sevgili atalarımız ama asırlar sonra başımıza AKP gibi bir pariyi kurup da iktdara çöreklenenleri hesap etmemişler belli. Adamlara köyü gösteriyorsun ama hâlâ kılavuz istiyorlar...
Böylesi gerlim içinde bende izledim Uğur Dündar hakemliğindeki düelloyu...
İki eşit haklara sahp TC milletvekili arasında geçecek bir tartışma sanıyordum.
Oysa tartışmanın ortalarında MİR DENGİR FIRAT son noktayı koymuştu bile.
Tabii anlayana...
Ben MİR'im yani BEY'im dedi!
Arkasında "EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR!" yazsa da=((
Tabii kıvırıcak daha sonra... Kütükte kayıtlı resmi adının MİR olduğunu söylerek sıyırcak... Ama acı gerçek şu ki TC'nin doğu ve güneydoğu bölgelerinde hâlâ demokrasi yok! İşte ispatı! Aşiret ağalığı, beyliği, mirliği sürdükçe bu bölgelerin iflah olmasını beklemek abesle iştigal!
Şu anda benim asıl merak ettiğim de her dem demokrasi, özgürlük diye yırtınan AKP oy vericileri böylesi bir antidemokratik açıklama yapan kendisini milletinin yani asilin vekili değilde beyi, miri, efendisi diye adlandıran bir kişinin daha ne kadar arkasında duracaklar!
Önce demokrasi nedir öğrenin sonra da demokratik haklardan dem vurun AKEPEliler!
Bu arada Tunceli'ye de bir kocaman teşekkür!
Hee türlü olanaksızlığın içinde hiç bir bahaneye sığınmayarak okuryazarlık ve eğitim düzeyi konusunda büyük bir başarı sağlayan bir ilimiz Tunceli! Önce Kamer Genç cesur ve savaşçı kişilğiyle dikkatimi çekmişti. Tek başına muhalefet yapmaktan hiç geri kalmadı. Adamın hiç bir açığını bulamdıkarından ancak "çiçek sulamasıyla" gündemde akıllarınca rezil etmeye çalıştılar.
Şimdiler Tunceli'den bir başka isim: Kemal Kılıçdaroğlu çıktı ortaya.. Kuyusunu kazmaya başaldılar... Bakalım neler çıkaracaklar...

Hiç yorum yok: