Pazar, Aralık 30, 2007

Sevgili 2008;



Herkes seni bekliyor! Yoldasındır şu sıralar. Nerden hangi yönden geleceksin bilmiyoruz. Biliyoruz sanıyoruz da ben emin değilim açıkçası. Hani ilk kutlamalar Sindey’den başlatılır ya. Ondan sonra başlar meridyen sırasıyla tüm yerleşimlerde çat pat kutlamalar... O sırada uzay derinlerinden şu garibim dünyaya bakmak isterim. Çok derine girmesem de olur hani. Ay üstüne çıkıp otursam yeter aslında. Nasıl da bir cümbüş yaşanıyor havasındadır oralardan kim bilir dünyamız. Sen de gele dururken bu sıralar aman pek havalara girersin değil mi? Ah sen biz insanları bilmezsin... Çok da havalara girme derim ben sana dostça. İnan selefin 2007’ye bak da gör geleceğini. Önce bando mızıkalarla, tangolarla, havai fişeklerle ve daha nice çılgınlıklarla karşılarız seni... Sonra fitil fitil burnundan getiririz. Ah bu insanlar senden neler bekler neler. Tüm ömür oturup dururuz. Tam senin geleceğin sıra istekler sıra sıra dizilir. Hesaplar kitaplar yapılır. Kaybettiklerimiz senden, kazandıklarımız bizden hesaplara geçer. Sen giderken hep suçlu gidersin. Hani şu dünya bir kerecik de olsa kullanılmış yılı sevgiliden ayrılırcasına gözyaşlarıyla uğurlasa dişimi kıracağım. Hani arkadan bir yuh çekmedikleri kalır. Çekerler de, göreceksin. Tüm görsel ve yazılı basın bugünlerde haldır haldır senin ve 2007’nin karşılaştırmanı yapıyor. Öncelik tabii ki gidene... Neler yapmış neler etmiş bize. Bizim hiç suçumuz yokmuş... Astrolojiye göre tepemizde Mars gezegenin etkisi varmış 2007’de. Tüm savaşları savaş tanrısı Mars yapmış... Venüs tepemizde biterse başka türlü yanıyoruz. Nüfus patlıyor. Savaşma seviş diyorlar. Doğuruyor insanlar. Sonra fazla mı olduk. Hemen Mars giriyor devreye. Nüfus eh biraz olsun eriyor. Yok erimiyor artık... Mümkün değil. Çin ve Hindistan ortada. Sen gelince de artacaklar besbelli. Sen gelince tarım alanları daha da azalacak. Ekim alanı azalacak ama nüfus artacak. Yer altında petrol ha bitti ha bitecek... Bizde ibadullah bor madeni var ama o da başa belâ... Nükleerde uranyum yerine kullanılabilen toryum da bizde çokça varmış. Ah bu da başa belâ. Bak uçak düştü o yüzden. Bak şimdi uçak 2007’de düştü ya. İşte suçlu 2007 oldu. Uçağı düşürenler kim? Sümen altı. Ben sana daha gelmeden başına gelecekleri anlatayım da sonra bozuşmayalım. Kim sen geldiğinde sevdiğini kaybetse, sınavı kötü geçse, işsiz kalsa küfürler savuracaklar. Daha ilk geldiğin anların kazaları bile şimdiden hesaplanıyor. 2008’in trafik kazası...
Ama güzel şeylerde olmuyor değil... İlk bebekler sana ithaf edilecek. Oysa onlar 2007’de yapıldı. Kimse bu arada 2007’ye dönüp de teşekkür etmeyecek. İşte böyle güzel hediyelerde alacaksın 2007’den ilk anlarda. Çok sürmeyecek sana methiyeler yapmak. Hele ülkemizde tüm yıl durup durup seni karşılarken sular gibi alkol tüketecek ya insancıklar...E düşün bakalım? Sabaha ne haldeler? Baş ağrısı, mide ağrısı... Unutulacaksın... Dağınık masalar, yataklar, dolu küllükler kalacak ardından... Herkes bir köşeye sızıp kalmış da olabilir. Ha bu arada bak gör yüzde 99.9 müslümaaaaaan bizler ne halde olacağız.
İlk saatlerde penceremi açıp bakarım önce sokağa. Kediler köpekler kuşlar farkında mı durumun? Pek rahat gezerler bu saatte. Bence farkındalar. Sokaklar bir sessiz olur bir sessiz ilk sabah... Büyük yerlerde yeni yılın ilk saatlerinin en güzel yanın da bu bence... Alıp başımı gideceğim ben bu ilk saatlerde... Sessizlikteki sesi dinlemeye ihtiyacım var. Seninle de biraz hasbihâl ederiz eğer istersen. Ben senden çok şey istemiyorum desem bozulma sakın. Bak ne diyeceğim sana... 2007’yi bana aratma yeter desem çok mu şey isterim senden? Ha olaki bana daha fazlasını verirsen gözüm başım üstüne. Eyvâllah der alırım. Seni bende bekliyorum demesem yalan olur. Alıştırdılar bir kez bizi böyle. Koşullandık.
Geleceksin...Gel bekliyorum... Giderken bir sen değil bizi de güle güle bırak ama olur mu? Söz ver!
Sevgili 2008; sana yazdığım bu mektubun sonuna biraz ekleme yapmak istiyorum. 2007’ye iletirsin umarım. Şu sıralar çok meşgul malum bavul hazırlıyor. Ulaşamadım kendisine. O da pek giderayak görünmek istemiyormuş. Küsmüş insanlara... Neden böyle yapıyorlar diyormuş. Haklı bence. Ben kendi adıma 2007’ye çok ama çok teşekkür ediyorum. Benim için ayrı bir yeri ve önemi olacak. O’nu hiç ama hiç unutmayacağım. Bunu 2007’ye iletirsen çok sevinirim.

1 yorum:

NAZLICA dedi ki...

Şirinciğim yine döktürmüşsün. Ellerine sağlık canım. 2007'nin ne suçu vardı sanki alelacele gönderdik 2008 geldide ne oldu. Zamlar yağmaya başladı. Ben vazgeçtim 2007'i geri istiyorum:))) İYİ SENELER ARKADAŞIM, SAĞLIK VE HUZUR DİLİYORUM TÜM AİLENE. ÇOK ÖPÜYORUM