Cumartesi, Eylül 30, 2006

Fındıklı Hamsili Pilav

Karadeniz, Hamsi ve de Fındık!
Üçü bir arada...
Karadeniz denince akla gelenlerin başında fındık ve hamsi vardır. Bu iki farklı ama güzel lezzeti nasıl bir araya getiririm diye düşünürken, aklıma o meşhur hamsi pilavını fındıklı yapmak düştü...Denedim ve oldu! Hem de ne oldu! Yiyemeyen pişman oldu!
1 kilo hamsi
100 gram iri çekilmiş fındık
1 su bardağı pirinç
3 orta boy kuru soğan
kuş üzümü, karabiber, tarçın, tuz
maydanoz, dereotu, kuru nane
1 tatlı kaşığı toz şeker
Limon ve sıvı yağ
1 bardak suHamsilerin kılçıklarını ayıklayarak yıkayıp süzülmeye bırakalım. Soğanları küp şeklinde doğrayıp sıvıyağda kavururken, pirinçleri de ekleyerek kavurmaya devam edelim.. Fındıkları da, pirinç ve soğanla biraz kavurduktan sonra ocağın altını kapatalım... İçine maydanoz, dereotu, kuş üzümü, karabiber, tuz, şeker ve nane ekleyerek güzelce karıştıralım...İsterseniz bir fırın kabına, ya da benim gibi ocakta yapacaksanız yayvan bir tencereye önce hamsi filetolarının yarısını dizelim. Hazırladığımız pilav harcını üzerine yaydıktan sonra, diğer hamsileri ve limon dilimlerini koyalım. Suyunu ilave ederek kısık ateşte ya da fırında pişirelim.

NOT:Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

Hiç yorum yok: