Artık Eylül sonları... Havalar soğudukça insanın canı tatlı çekiyor... Eee bu durumda reçele kim hayır der! Hele bir de böğürtlen olursa! Çocukluk anılarımın haşarı meyvesi... Seni yemek için az savaşmazdım... Dikenlerinden ellerim çizik çizik olurdu ama... Tadın herşeye değerdi... Seni nerde görsem yemek için dalardım dikenlerinin içine... Artık İstanbul'da ha deyince böğürtlen göremiyorum... Biraz uzaklara, sakin köşelere gitmek gerek! Bu böğürtlenlerle de pazarda karşılaştık... İşte reçeli...
1/2 kilo böğürtlen
700 gram şeker
Bir kaç damla limon suyu
Nazikce bol suyun içine attığımız böğürtlenleri suyunun süzülmesi için süzgeçe alıyoruz... Ardından bir tencerenin içinde üzerini şekerle örtüp birkaç saat bekletiyoruz... Şekerle yavaşça alt üst ettikten sonra kısık ateşde kaynatmaya bırakıyoruz.. Limon suyunla da bir taşım kaynasın... Reçel hazır!
1 yorum:
Şirinciğim hepimizin böyle güzel anıları var herhalde. Ben de çocukluğuma döndüm sayende, o küçücük meyveleri çalıların içerisinden koparabilmek için gösterdiğim çabayı ve inadımı hatırladım. Çok nefis bir reçel sağlıkla ve afiyetle tüketin. Sevgilerimle
Yorum Gönder