Cumartesi, Aralık 31, 2005


2005'İN SON SAATLERİ...

Hâlâ yılbaşı pastanızı yapmadıysanız benden size bir tarif... Umarım beğenirsiniz.


BAL KABAKLI YILBAŞI PASTASI

Malzemeler:
1kg balkabağı
2 su bardağı toz şeker
2 paket toz jelatin
4 paket toz kremşanti
2,5 su bardağı süt
2 paket dilimli kek
100 gr pudra şekeri

Temizlenip doğranmış bal kabaklarını şekerle birlikte yumuşayıncaya kadar pişirin. Elde ettiğiniz tatlıyı püre haline getirin. Toz jelatin ekleyip karıştırın. Kremayı sıkma torbasına doldurup buzdolabında 20-25 dakika bekletin.
Toz kremşantiyi sütle çırpıp hazır hale getirin. Kek dilimlerinden birini 8 eşit üçgene kesin. Biri biraz daha büyük iki kase hazırlayın. Üçgen kekleri büyük kaseye sivri uçları dibe gelecek şekilde yerleştirin. Küçük kaseyi keklerin üzerine bastırarak eğik şekil almasını sağlayın.
İkinci kek dilimini kelepçeli kalıba yerleştirin. Üzerine kremşantiyi sürüp diğer keki yerleştirin. Kabak kremasını sürüp diğer keki yerleştirin. Kalan kremşantiyi tepeleme ilave edin. Üçgen kek dilimlerini kubbe oluşturacak şekilde yerleştirin. Üzerine pudra şekerini eleyip serpin. Pasatanın kenarını kalan kabak kreması ile kaplayıp üzerini süsleyin. Buzdolabında beklettikten sonra sunabilirsiniz.

Hiç yorum yok: