Salı, Haziran 16, 2009

Ağırlık?

Bir kenarda gibi olur ya insan hani bazen... Şöyle bir adım atsan gidercek gibi... Çok ileri bir sıçrama ya da düşme... Düşer misin, atlar mısın, uçar mısın? Kimse çözemez... Kenarda yürümek hakkını kullanır insan. İzleyenlerce bir an sonrası düşünülür... Hani kuşların kendilerini arada bir gökyüzünden yere bırakışları vardır... Nasıl bir güven duygusuyla düşüşe geçer kuş... Süzüle süzüle düşer... Düşmeden konar yere... Konmak işte böyle güzel böyle heyecan verici... Yüreğin kuş gibiyse yaşamın hangi anında ne kadar uçarsan uç hep güzelce konarsın... Oysa taş gibi ağır olur insan kimi zaman... Bırak kuş gibi olabilmeyi, insanlığından bile çoktan çıkmış taş gibi kaya gibi ağır bir kütle olmuşsundur. Ne elin kalkar, ne kolun... Ayaklar bedeni sürükler nereye gidebilirse... Kök sökercesine ağır ağır gidişler... Beden kendine ağır mı ağır...

Böylesi ağırlığa yakışan bir şarkı dinlemek istedim... Ağırlığımı atmak parçalanmak ve hatta ufalanmak belki de... Toz haline gelip bir kütleden ve savrulmak yine bütüne... Metaforlar denizinde bir şarkı... Biliyorum biraz karışık anlamlar yüklenen bir notlar yumağı oldu bu yazı... Biraz da karışın, dolaşın ve sonra savrulup açılın...
Sıcaklardandır...

4 yorum:

Primarima dedi ki...

Merhaba;bloğunuza Elladan geldım Ellanın verılmıs sadaka adlı yazısına bırakdıgınız yorum benı cok ama cok etkıledı.Aklımda tutacagım:)

Şirin dedi ki...

Bir başka taraftan bakış benimki olaylara... Üstümüze alınmadan yaşamak gitmek:) Hani bir söz var ya teselli gibi söyleriz: "herşey bizim için" diye. Niye ki yahu? Güzel şeyler bizim olsun... Gerisi geri dursun:P Sevgiyle kal Prima Rima.

Primarima dedi ki...

Sevgili esintiler istersen yayınlama yorumu konu ile ilgisiz oluyor cunku ikidir:))
Benım blogumdakı iadeyı ziyaretını gördum yorumu okudumda onun için geldım.İkimizin ortak noktası sims demıssın ya hanı:)
Benımde sims oynamayı bırakdıgım epey oldu yoksa sabah saatlerıne kadar oynamıslıgım var inanki.Koca benı bu sebepden boşamdıysa bı daha bosamaz dıyorum:)hamıle kaldım 3 sene önce oynamayı öylece bırakdım şimdi simsin 3.sü cıkmıs aklım onda yemın ederım:))
eskiden yanı bir 5 sene önce fılan www.simtr.com vardı hala varmı bılmem ona takılırdık biz:)
Site ismi sormussun ya gelıp burdan yazayım dedım...sevgıler.

Şirin dedi ki...

Prima Rima;
aaa harikasın :) öncelikle çok teşekkür sims duyarlılığın için.. İnan bende bugün sims cdlerini gördüm ama hemen frene bastım:)ama aklımda;)ben formlardan çok sims ikea sitesine girerdim. yeni tipler yaratmak eşyalar falan takıntım olmuştu artık..
yorumun ilgisiz olduğuna gelince: inan hiç önemli değil. bir kapı çalınınca açmak ve güler yüz görmek kadar güzel şey yok. sevgiyle kal...