Pazar, Nisan 29, 2007

Sokaklar...Evler...



Bugün sokaklara daldım bi başıma... Sanki bir yere gider gibi... Biri sorsa “nereye gidiyorsun?”
“Anneannem oturur da şu sokakta... O’na gidiyorum” desem mi acaba?
“Sana ne?” mi desem?Gezindim böyle aylak aylak... Benimle sokakta yürüyenler giriverdiler birer birer bi kapılardan... Kayboldular... Ben kala kaldım ortada... Hani “ortada sıçan” oynar gibi...



"Evli evine, köylü köyüne... Evi olmayan sıçan deliğine...." derdik çocukken oyunlarda... Akşamları böyle veda ederdik eve girerken... İşte ben tam "sıçan deliğine girecekler sınıfdan" oldum bu sokakta... Ama girmedim bir sıçan deliğine...İnadına daha daha tepeye doğru çıktım... Tek başına bir erguvana rastladım orada...Öyle güzeldi ki... Ama öylesine tellerle çevriliydi ki... Arkamı döndüm, indim yokuş aşağı yeniden... Mis gibi bahar kokusu... Boğaz, erguvanlar, leylâklar ve güller .... Birbirine geçmiş... Tek başına güzel koklanmıyor bu kokular... Bir garip hasretlik duyuyorum... Neye hasret, kime hasret? İçimden içime sorgu var! Alınıyor ifadem iç sorgularımda... Veriyorum bu sokaklarda kurduğum mahkemelerde ifademi....?????

2 yorum:

Adsız dedi ki...

VE... YALNIZ DEĞİLSİN ŞİRİNEM..HEP BİR AMAÇ İÇİN BİRYERLERE GİDERİZ..HEP BİR HEDEFİMİZ VARDIR,AMA SENİN YAPTIĞIN GİBİ ARADA BİR YOLLARA DÜŞERSEM SANKİ BUNDAN HERKESİN HABERİ VAR GİBİ GELİR BANADA..ŞÖYLE DEMELERİNİ BEKLERİM NEDENSE.. HEY SENNN BİRİŞİN GÜCÜN AMACIN YOKSA BURALARDAN GEÇEMEZSİN NE İŞİN VAR BİZİM SOKAĞIMIZDA,BAKMA ERGUVANLARIMIZA...)GİBİ..SENDE BENİM GİBİ VE BİRÇOKLARI GİBİ EVLERLE SOKAKLARLA GÖRDÜĞÜN HER ŞEYLE KONUŞUYORSUN...AMA İÇİNDEN TABİ...) YOKSA TUTAR GÖTÜRÜRLER BUDA KAFAYI YEMİŞ DİYE..) PAZAR PAZAR.. SUREYYAM SAÇMALADI DEĞİLMİ..HARUN KOLCAK VE BENDENİZİN YENİ BİR ŞARKILARI VAR DİNLE...ÇOK SEVDİM..DİNLE ..)http://www.youtube.com/watch?v=99qQPHnoN4g&mode=related&search=

Adsız dedi ki...

Birkaç yıl önce işten izin almıştım , hasteneye gitmek içim, hastenede işim erken bitti, bende Ulus'un arka sokaklarını dolaşmak istedim, ama oralar hiç girmediğim yerlerdi, hiç tekin yerler değildi.
neyse elimde kötü bir fotoğraf makinası, işi astım sokaklarda gezinecem, keyif yapacağım ya!!!
Aaa o soklarda kayboldum, yol sormaya bile korkuyorum, derken birde baktım patronumun arabası orda...
Aman allahım nasık panikledim, birincisi hasteneye gittiğime inanmıcak , daha kötüsü öyle bir yerde benim ne işim olabilir?
Neyse ordan bir şekilde ackurtuldum, ama yıllardır merak ederim peki onun orda ne işi vardı?
Hiçbir zaman soramadım da "orda ne arıyordunuz " diye..