Çarşamba, Şubat 14, 2007

“Aşk eski bir yalan Adem’le Havva’dan kalaaaan!”

Hey gidi günler!
Daha bebeklikten yeni çıktığım yıllarda bu şarkı sözlerini terennüm eder idik!
Daha ilkokul yollarına düşmeden aşkın yalan olduğunu şarkı şarkı söylerdik!
Anlamını hiç düşünmeden, aldırmadan...
Aşk bize değil, büyüklere ait bir kavramdı... Bize ne yalansa dolansa... Büyükler düşünsün!
Çok değil henüz ilkokul sıralarında başladı çoğumuzun ilk kalp pıtırtıları...
Kim diyebilir ki :“benim hiç de öyle duygularım olmadı o yaşlarda”....
Yalan! Bal gibi de yalan! Neyse herkes bu doğrularını hep içinde saklardı...
Güzeldi saklamak çok güzel!
Ne zaman ki aşkı artık açık seçik yaşamak gibi haklar elde ettiğimizi sandığımız günler geldi çatı; iş o an aşkın büyüsü bozuldu...
Bence aşk ulaşılamadığı sürece aşk! Bence! Sizce durum çok daha çeşitli olabilir. Buna hiç de şaşırmam, garipsemem... Öyle bir kavram ki aşk kim ne derse desin beni bağlamaz!

İşte geldik yine bir 14 Şubat Sevgililer Günü’ne! Bugün tüm yayın organlarında aşk aşk aşk var! Bol bol! Vıcık vıcık! Seda-Nihat aşkları(!), Ankaralı Turgut aşkları, Ege’den aşk şarkıları... Kayahan’dan sabahtan beri bilmem kaçıncı kez “bizimkisi bir aşk hikayesi” şarkısı... Bulandım yahu! Aşkın da, güzelim bir Şubat gününün de içine ettiler!
Aziz Valentine’i bilirsiniz... Bilmeyenler varsa bi zahmet google’dan öğrenebilirlerJ
Biz de ne zaman peydahlandı bugün? Benim ilk gençlik demlerimde hiç böyle bir gün yoktu...
Ama biz yine de aşkı bilirdik, tadardık! Hem de ne tatla! 80 sonrası Özal döneminin tüketim toplumunu yaratmak için kullandığı bir ticari gün bugün bence! Bence!
Yalnızca “aşk” olsaydı amaç bu kadar parasal kaygılar olmazdı bugün insanların derdi değil mi?
Kim bilir kaç kadın sevdiği erkeği kendisine hediye alamadı diye yerden yere vuracak? Yemeğe gitmek için neden kıtıpiyoz bir mekân seçti diye güzelim gecenin içine edecekler!
Kimileri buna hemen karşı çıkacaklar! “Ben aşkımı karşılıksız severim” diye! Eee buna da ben “yersen” derim...
Ben kendi adıma bugüne karşı hiçbir özel hazırlık yapmam... Çünkü genetik kodlarımda “14 Şubat Sevgililer Günü” diye yazılı değil... Ama biliyorum ki budan sonraki kuşaklar için artık bu tarih genetik kodlarımıza yazılı olacak! Demem o ki! Bu güne ne kadar karşı çıkarsanız çıkın eninde sonunda kabullenmek zorundasınız... Tıpkı anneler, babalar günü gibi... Torunlarınız için kim bilir ne anlamlar içerek bugün... Aile albümünün içinde 14 Şubat tarihli resimler olacak büyük olasılıkla... 14 Şubat tarihli kurutulmuş güller... Ne yaparsanız yapın bugünden kaçabileceğiniz sanıyorsanız çoook yanılıyorsunuz!
Bugüne kaç YTL ayırdınız?
“Aşk eski bir yalan Adem’le Havva’dan kalan!”

2 yorum:

Adsız dedi ki...

evet kaçamıyoruz bu günden...kablo yayını kesik,yağmur var adanada.ben BS.başındayım,günü boşver kaçtım işte...hergünün sevgiyle dolsın Şirinim...

Adsız dedi ki...

:))) VE BEN...AŞKI İLK İLKOKULDA FARKETTİM AŞK MI İDİ..YOKSA AŞKIN TEMELİNİMİ ATTIM BİLMEM.. hİKMET Dİ ADI...HAFİF SARIŞIN..KAHKÜLLÜ SAÇLARI VE KOCAMAN GÜZEL BİR GÜLÜMSEMESİ VARDI...TAM ÇAPRAZIMDA İDİ..GÖZGÖZE GELİNCE GÜLÜMSERDİK..SONRA YERLER DEĞİŞTİ.. BENİM CANIM YERİME BAŞKA BİR KIZ GEÇTİ... ZUHAL...BAKTIM ONUNLADA GÜLÜMSÜYORLAR.. KISKANÇLIKDAN NE YAPACAĞIMI BİLEMEDİM.. OYUNLA O KIZI ORADAN KALDIRIP... GÜLÜMSEMELERİME DEVAM ETTİM..SONRA...ALİ VELİ.. ÜÇDE ONDAN EVVELİ...RECEP ŞABAN RAMAZAN BİRDE SEVGİLİ BABAN(BU BİR TEKERLEME AKLIMDA KALANI YAZIYORUM AFFOLA...)AZ DEĞİLDİM... İTİRAF EDİYORUM....)HİÇ PİŞMAN DEĞİLİM YİNE OLSA YİNE YAPARIM...HEDİYE Mİ??İSTEMEM.. ÇİÇEK...BEN TOPLUYORUM PAPATYALARIMI HERGÜN SABAH.. GEÇEN GÜN TOPLADIM .. MİNİBÜZDE GİDERKEN YANIMDA OTURAN BAYAN... PAPATYALARI GÖRMEDEN BAHAR KOKUYOR DEDİ...ŞAŞIRDIM...BAHARI KUCAĞIMDA TAŞIMAK HOŞTU...BIRAKSAN SAYFALAR DOLACAK...YİNE GELECEĞİM... BEKLEEEE BENİ BEKLEEEE DÖNECEĞİM ŞİRİNEMMMM