Çarşamba, Şubat 08, 2006

PORTAKALLI KEK

Image hosting by Photobucket



3 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 150 gram margarin ya da tereyağı, 3 su bardağı un, 1 portakalın kabuklarının rendesi ve sıklımış suyu, kabartama tozu...

Oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle birlikte eriyinceye kadar çırpalım... Ardından yağı ekleyip krema haline getirelim. Kabartma tozu karıştırılmış elenmiş unu da ekleyelim.. Unu tam karştırmadan portakal kabuklarını ekleyelim. En son olarak azar azar portakal suyunu da ekleyelim. Önceden 170 derece ısıtılan fırında ortalama 35-40 dakika pişirelim. kekin pişme süresi fırından fırına değişmektedir. Piştiğini anlamak için ilk 20 dakika (kabarma süresi) geçtikten sonra görünüşüne göre kürdanla ara sıra yoklayarak pişip pişmediğini anlayabiliriz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: